>

Wie zijn wij? - Friesland Beweegt

Friesland Beweegt
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wie zijn wij?

Hoe... > Contact opnemen...

Friesland Beweegt! heeft tot doel sportief bewegen in en vanuit Friesland te bevorderen. Door het fungeren als centraal informatiepunt ondersteunen we organisaties bij de promotie van excursies en een- en meerdaagse evenementen.

Wij plaatsen dan ook geheel gratis alle activiteiten die aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Tijdens de activiteit wordt er een min of meer sportieve prestatie geleverd

  • De deelnemer hoeft niet bij een organisatie aangesloten te zijn en kan dus op persoonlijke titel deelnemen

  • De activiteit wordt incidenteel georganiseerd en heeft dus een specifieke start- en eindtijd.

  • Het draagt bij aan het 30 minuten bewegen per dag doel.

30 minuten bewegen

Door regelmatig te bewegen voelt je je fitter, kunt beter met stress omgaan en blijft er jonger en slanker uitzien. Daarnaast vermindert voldoende bewegen onder meer de kans op hart- en vaatziekten, verschillende soorten van kanker en diabetes. Meer bewegen hoeft niet moeilijk te zijn. Een portie bewegen is gemakkelijk in te passen in het dagelijkse ritme en de Actief-Agenda helpt je ook op weg. Wil je nog een stapje verder? Kijk dan in de gemeentegids of op de gemeentesite waar je in de buurt in teamverband kunt sporten.

Sportief bewegen hoeft niet altijd het doel te zijn, maar moet wel een belangrijk onderdeel uitmaken van de activiteit. Een excursie met een boswachter of dorpswandeling kan bijvoorbeeld wel opgenomen worden, maar een markt of rondleiding in een museum dan weer niet. Ook zijn teamsporten en activiteiten waarbij gebruik gemaakt wordt van gemotoriseerde voertuigen uitgesloten. Bij kinderactiviteiten is het voldoende dat ze tijdens de activiteit actief buiten bezig zijn.

Tegen een kleine vergoeding kun je de actief-agenda ook in jouw website opnemen. Bekijk de voorwaarden!
Ook kunnen we de activiteit extra promoten via de nieuwsbrief en op de site. Bekijk de tarieven

We heten dan ook alle actieve recreanten welkom in ons informatiecentrum op internet of in onze stand bij diverse evenementen. Maar ook organisatoren zoals  verenigingen, stichtingen, (wandel)trainers en begeleiders en natuurlijk verder iedereen die wel eens een handje of voetje mee wil helpen is welkom.


Door het bundelen van de krachten is het de opzet dat we de beweegactiviteiten in Friesland versterken en nog meer mensen aan de minimale 30 minuten bewegen per dag krijgen!


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu